Home » » Το Περιστέρι χρειάζεται μια νέα μαχητική και αλληλέγγυα δημοτική αρχή που θα βοηθήσει την κοινωνία στις δύσκολες ώρες που περνά.

Το Περιστέρι χρειάζεται μια νέα μαχητική και αλληλέγγυα δημοτική αρχή που θα βοηθήσει την κοινωνία στις δύσκολες ώρες που περνά.

Written By Αθλόδρομος on Δευτέρα 14 Απριλίου 2014 | 4:22 μ.μ.


 Γνωρίζω ότι σε αυτές τις συνθήκες που βιώνει η κοινωνία μας  είναι δύσκολο να ακούσουν πολλοί για το τι συμβαίνει στον Δήμο μας, για τις σκέψεις μας. Η αγωνία της επιβίωσης, η έγνοια για το μέλλον των παιδιών μας, το άγχος της διατήρησης ή και εύρεσης εργασίας, δείχνει να μας απορροφά όλους. Κι όμως το τι συμβαίνει στον Δήμο, μας αφορά όλους – πρέπει να μας αφορά όλους.


H ενδυνάμωση της διοικητικής ικανότητας των ΟΤΑ, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη μεταβίβαση σημαντικών αρμοδιοτήτων σε αυτούς ιδίως στους τομείς της παιδείας, της υγείας, της κοινωνικής πρόνοιας, της απασχόλησης, του περιβάλλοντος, των μεταφορών και κυρίως της τοπικής ανάπτυξης. Η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων των Δήμων επιβάλλει τον επανασχεδιασμό του συστήματος τοπικής διακυβέρνησης

Το Περιστέρι σήμερα είναι μια πόλη που αναπνέει με δυσκολία... Μια πόλη, όπου κυριαρχεί η ασφυξία... Μια πόλη που πνίγεται... Μια πόλη που φοβάται... Μια πόλη που αγωνιά... Μια πόλη που ξεχειλίζει από σκουπίδια... Μια πόλη που μισεί το πράσινο…. Μια πόλη που οι δρόμοι γίνονται ποτάμια… Μια πόλη που οι δομές κοινωνικής πρόνοια εξαφανίζονται βήμα βήμα χωρίς η δημοτική αρχή να αντιδρά.

Το ερώτημα είναι αν σ’όλα αυτά μπορούν να δοθούν λύσεις και από ποιούς.

·         Να αποκαταστήσουμε την λειτουργία του Δήμου με αξιοκρατία και απαίτηση για δουλειά μακριά από αντιλήψεις πελατειακών δικτύων και αδιαφάνειας.
·         Πεζοδρόμηση του κέντρου με εκσυγχρονισμό όμως των αστικών συγκοινωνιών
Δημιουργία πρότυπων κοινωνικών υπηρεσιών και σύνδεση με τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.
·         Αστικές αναπλάσεις συμπράττοντας ιδιωτικός και δημόσιος τομέας
·         Να υπάρξει πλήρης και σε βάθος έλεγχος των οικονομικών του Δήμου και με σχεδιασμένες παρεμβάσεις να διασφαλίσουμε την βιωσιμότητά του.
·         Να αναζητήσουμε νέους πόρους μέσα από τις ενέργειες του  νέου ΕΣΠΑ, τα Προγράμματα του ΟΑΕΔ και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου.
·         Να  υπάρξει επιτέλους σχεδιασμός σε όλους τους τομείς που άπτονται της καθημερινότητας(πράσινο, καθαριότητα, παιδικές χαρές).
·         Να δημιουργήσουμε ένα Δήμο πραγματική ομπρέλα κοινωνικής προστασίας ιδιαίτερα για τις πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τους άνεργους
·         Να οικοδομήσουμε ένα Δήμο πρωτοπόρο στην Πολιτιστική– Μορφωτική–Αθλητική Δραστηριότητα. Αποκαθιστώντας την λειτουργία των Καλλιτεχνικών Τμημάτων, των Αθλητικών Ακαδημιών, του Κολυμβητηρίου. Αναδεικνύοντας την αξία της δημιουργίας και της συμμετοχής
·         Είναι η στιγμή που ΕΣΥ μπορείς να απαιτήσεις περισσότερα και να μην αρκεστείς πια στις ψεύτικες υποσχέσεις και στα γνωστά ταξίματα.

Οι Δήμοι διαχειρίζονται πολύ σημαντικές υποθέσεις που αφορούν στην ζωή μας. Η καθαριότητα της πόλης, η κατάσταση του πρασίνου, το επίπεδο λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών και των ΚΑΠΗ, η συντήρηση των σχολείων, η Πολιτιστική αθλητική δραστηριότητα και εκατοντάδες άλλες αρμοδιότητες ασκούνται από τους Δήμους. Επομένως, έχει πολύ μεγάλη σημασία ποιόν θα επιλέξουμε Δήμαρχο στις 18 και 25 Μαΐου, που θα πραγματοποιηθούν οι επόμενες Δημοτικές Εκλογές. 
Το διακύβευα είναι απλό, θέλουμε μια δημοτική αρχή διαχειρίστρια τις κρίσης και των εντολών τρόικας-κυβέρνησης ή μια μαχητική δημοτική αρχή που θα στέκετε ενάντια στις προσταγές των καρεκλοκενταύρων επαγγελματιών πολιτικών και θα είναι αλληλέγγυα στην τοπική κοινωνία.
Η απόφαση είναι δική μας.

Θανάσης Δημητρίου
Δημοτικός Σύμβουλος με την
Παράταξη «Περιστέρι για Όλους-Δημήτρης Κελάφας»
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου


Share this article :
 
Επικοινωνήστε μαζί μας ΕΔΩ
Copyright © 2011 - 2014. Αθλόδρομος - All Rights Reserved
Template Created by Αθλόδρομος